fbpx

Terwijl ze sprak hoorde ik haar stem balanceren tussen haar dikke stembanden en haar dunne stembanden. Alsof ze boven een diepe afgrond op een evenwichtsbalk liep. Stapje voor stapje, zwaaiend met haar armen om in evenwicht te blijven. Haar stem klonk hierdoor soms dik en geaard, soms dun en wankel, minder stevig. Alsof haar stem nog niet helemaal wist hoe hij wilde klinken.

Ik vroeg me af waar dit door kwam en bedacht me dat ze misschien zelf nog zoekende was in haar leven en dat dit doorklonk in haar stem. Onbewust stond ze misschien zelf ook nog minder achter haar verhaal. Klopte het verhaal wel dat ze zichzelf vertelde? Het was mooi om te horen dat haar stem haar zoektocht naar zichzelf reflecteerde. Ik vond dat heel boeiend en fascinerend. Wat zou haar stem nog meer over haar kunnen vertellen zonder dat ze dat precies doorheeft of zonder dat ze zich daar bewust van is? 

Net voor ik haar dit wilde teruggeven en vragen, vertelde ze zelf dat ze ook nog wel zoekende was in haar leven. Zoekende naar wat haar vervolgstappen waren, zoekende naar wat ze nu moest gaan doen, zoekende naar waar ze van hield en waar ze blij van werd. Ze wist nog niet zo goed wat haar het meest beroerde en ze was bezig dit helder te krijgen.

Wat ze wel over zichzelf wist deelde ze met me en het meest fascinerende was dat haar stem dan lager, rustiger en meer geaard klonk. Het resoneerde met haar binnenste en dat kwam direct bij mij naar binnen. Ik hoorde en voelde dat het klopte. Wanneer ze dan begon over waar ze nog over twijfelde klonk haar stem hoger, dunner, meer ‘gebroken’. Haar stem had minder kern en helderheid. Dat hoorde ik en voelde ik gelijk. Er was een disbalans in de harmonie en het resoneerde nog niet met haar zijn, met wie zij in de kern is.

Prachtig toch? Je stem is echt jouw toegang tot je ziel :). 

Het blijft fascinerend hoeveel onze stem reflecteert van wat er van binnen leeft en dat wanneer je echt gaat luisteren, je dit kunt horen. Je voelt en hoort dan een disbalans in de harmonie en als je hier echt naar leert luisteren, dan weet je wat je te doen hebt. Je vindt middels jouw stem de antwoorden op je vragen. 

En jij, weet jij al wat jouw stem over je zegt?